Forsegling

Emulsjon til forsegling av asfalt og betong

Det kan fort oppstå sprekker og krakelering i et gammelt asfaltdekke. Dette kan forebygges med emulsjonsforseglinger og forlenge levetiden med opptil 10 år.

Forseglinger kan forlenge livslengden på et dekke. Toppforsegling tetter småsprekker og forhindrer vanninntrengning. Dypforsegling trenger ned i et gammelt og oksidert dekke og forbygger steinslipp og oppsmuldring.

 • Dypforsegling

  På lavtrafikkerte dekker, som for eksempel parkeringsplasser, gangveier eller flyplasser, er det sol, vind og vann som gjør at bindemiddelet oksiderer og blir hardt og sprøtt. Uten forebyggende vedlikehold vil asfaltdekket sakte men sikkert smuldre opp. Ved å tilføre nytt bitumen ned i dekket kan reasfaltering utsettes med opptil 10 år.

  Rengjør forseglingsområdet grundig og la det tørke. Området skal være lett fuktig/sugende uten vanndammer. Sprøyt ut Neomex 40 RE med egnet sprøyteutstyr, for eksempel limsprøyte. Like før emulsjonen bryter og blir svart, avstrøs området med 0-2 sand for å skape friksjon. La sanden ligge på i noen dager før den tilslutt kostes bort.

 • Toppforsegling

  Johnsen Spesialemulsjon kan brukes til toppforsegling av betong- og asfaltdekker. Samme prosedyre som dypforsegling med Neomex 40 RE.

  Fugeemulsjon F er en elastisk emulsjon som brukes til forsegling av krakelert asfalt, skjøter og ville sprekker. Samme prosedyre som dypforsegling med Neomex 40 RE, men skal avstrøs med 2-4 singel.

 • Fordeler
  • Forsegling forlenger livslengden på asfaltdekker til en rimelig kostnad.
  • Passer utmerket til gamle og oksiderte dekker.
  • Lave livssykluskostnader.
 • Video
Bildegalleri:

Kurs og webinarer

Arstec arrangerer regelmessig kurs og webinarer innen de forskjellige fagfeltene. Ta kontakt dersom du ønsker å delta.