Etablerer eget «varehus» for additiver

Bergens-baserte Arstec etablerer eget firma som skal spesialisere seg på salg av tilsetningsprodukter i asfaltproduksjonen.

31.Jan 2023

Bildetekst: Eirik Strand blir daglig leder i det nye selskapet som kun skal konsentrere seg om additiver til asfaltbransjen.

Artikkel hentet fra Våre Veger nr. 1 - 2023.
Tekst: Jarle Skoglund

Det forteller Eirik Strand, som i disse dager arbeider med etableringen av sitt nye selskap Abior. Mens alt av utførende arbeid knyttet til forebyggende vedlikehold, som asfaltreparasjon og produkter knyttet til det, samt reparasjon og produkter til kumringer, blir værende i Arstec, skal nå rene produkter rettet mot asfaltproduksjon legges inn i Abior.

- Det betyr at alt av additiver, vedheftingsmidler, rejuvenatorer og slippmidler samles i et eget selskap. Dette er produkter som primært er rettet mot asfaltprodusentene. Arstec har jo drevet med additiver og tilsetningsstoffer for asfaltproduksjon i mange år, men når vi nå skiller det ut i en egen virksomhet, skjer det samtidig med at vi øker produktutvalget for dette markedet, forteller Eirik Strand, som selv blir daglig leder i det nye selskapet.

Samtidig utvides produktutvalget med voks, rejuvenatorer, bitumenmodifikatorer og komprimeringshjelpemidler fra produsentene HyWax og Cargill.

- Dette betyr at Abior blir en av de største leverandørene av additiver til asfaltfabrikker i Norden. I første omgang skal vi være tre ansatte, men det er ikke utenkelig at staben må utvides. De største markedene er i Norge og Sverige, men vi selger også til Danmark og Finland. Målet er at vi i tillegg til å selge produktene, skal utvide vår rådgivende rolle i bruken av disse additivene, i form av opplæring og internkursing hos kundene, forteller han.